Het afscheid van Raymond van Barneveld

Nadat Raymond van Barneveld afgelopen jaar aangaf te gaan stoppen met professioneel darten kon het niet anders dan dat hij een groots afscheid kreeg. In februari was het dan eindelijk zover en werd de Ziggo Dome voor een keer omgetoverd tot het Barney Dome, naar de bijnaam van de darter. Buiten een aantal grote namen uit het darten waren er ook een aantal bekende (ex)profvoetballers aanwezig zoals Robin van Persie en Rafael van der Vaart. Dat Barney een dergelijk afscheid kreeg is niet helemaal verrassend, want hij is toch wel de reden dat het darten in Nederland ongekend populair is geworden.

Een mooie loopbaan

Doordat van Barneveld bij twee verschillende bonden speelde, is hij een van de weinigen die twee keer wereldkampioen is geworden. Hij is zelfs de enige die zowel bij de BDO als PDC kampioen werd en ook nog eens de titel won bij de WDF, de World Darts Federation. Voordat van Barneveld doorbrak als darter was hij werkzaam als postbode. Mede door zijn goede resultaten werd darten enorm populair in Nederland en was de sport steeds vaker op de televisie te zien.

Inzetten op darten

Voor iedereen die gek is van darten is het enorm leuk om af en toe een gokje te wagen op de sport. Dit kan op talloze websites die allemaal verschillende soorten weddenschappen aanbieden. Je kunt een account aanmaken en een klein bedrag storten waarna je de darts wedstrijden, toernooien en competities kunt zien om op te gaan inzetten. Zo kun je bedragen op losse wedstrijden inzetten. Een andere mogelijkheid is om van tevoren te gokken op wie een bepaald toernooi zal gaan winnen. Of om aan het begin van het seizoen in de Premier League Darts in te zetten op de uiteindelijke winnaar. Uiteraard geldt dat als je ver van tevoren inzet de kans groter is om grotere bedragen te winnen.