De beste darters ter wereld

Nadat darten een ware vogelvlucht beleefde in bekendheid eind jaren negentig zijn er steeds meer mensen de sport gaan beoefenen. In bepaalde landen is het immers heel normaal om thuis een dartbord te hebben hangen en dit zeer regelmatig te gebruiken. Door de steeds grotere bereikbaarheid van de sport, kwam er ook meer en meer talent naar boven. Wel zo goed voor de concurrentie en de spanning natuurlijk.

Dat een darter daarbij meer en meer geld kon gaan verdienen werd logisch. Tegenwoordig ligt, doordat de achterban van de sport groot is, het prijzengeld steeds hoger. Een echte goede professionele darter kan dus wel degelijk een goede boterham verdienen met de sport. Dat maakt het steeds lucratiever, ook voor niet-professionele darters, om een poging te wagen en een gooi te doen naar een professionele dartcarrière. Wanneer dit lukt zal de beloning de moeite waard zijn.

De grootste darters ter wereld hebben het dan ook goed gedaan in alle opzichten. Vaak zijn het ware bekende persoonlijkheden geworden die in eigen land en ver daarbuiten erg geliefd zijn. Dit heeft te maken met hun jarenlange staat van dienst in combinatie met de vele prijzen die ze hebben gewonnen. De lijst met bekende darters is lang, maar hieronder een aantal van de bekendste darters van deze tijden.

Phil Taylor

De naam van Phil Taylor zal bij velen nog vers in het geheugen staan. De Britse darts grootheid vocht, zeker toen darten net populair werd in ons land, talloze gevechten uit met andere ster darters. Niet zelden won hij in ware thrillers van Raymond van Barneveld of viel het kwartje net andersom. Door de vele prijzen die Taylor door de de jaren heen won, wordt hij over het algemeen gezien als de beste darter die de wereld ooit gekend heeft. De meningen kunnen hier nog wel eens over verschillen, omdat darters voor verschillende bonden spelen of andere toernooien hebben gewonnen, maar in het geval van Taylor zijn de meeste mensen het wel roerend met elkaar eens.

Raymond van Barneveld

De alom bekende bijnaam van Raymond van Barneveld luidt Barney, naar het karakter van de bekende serie the Flintstones. De Hagenees komt graag het podium op met de klanken van ´Eye of the Tiger´ op de achtergrond, zijn favoriete nummer van Survivor. Als we kijken naar wat Barney in de tussentijd allemaal al gewonnen heeft, is zijn staat van dienst op zijn zachtst gezegd zeer indrukwekkend te noemen. Er waren periodes waarin alles wat de Hagenees aanraakte in goud leek te veranderen. Daarnaast is zijn loopbaan bijzonder, omdat hij al lang meedraait in de dart wereld..

John Lowe

De naam Lowe staat regelmatig op lijstjes met de beste darters ter wereld. Hij is misschien iets minder bekend bij het grote publiek, omdat zijn loopbaan zich meer in de jaren zeventig en tachtig afspeelde.

Michael van Gerwen

Iedereen, zeker in Nederland, kent inmiddels deze goedlachse Brabander. Van Gerwen heeft de laatste jaren alle records aan flarden gegooid en de prijzen aaneen geregen. Omdat hij qua leeftijd nog relatief jong is lijkt het hier echter nog lang niet op te houden en heeft hij nog een aantal hele goede jaren voor de boeg. Zijn partijen zijn soms ware thrillers, maar toch lijkt hij altijd weer een manier te vinden om aan het langste eind te trekken. Daarnaast heeft hij een goede en sportieve houding ten opzichte van de andere darters.