Darten wordt pas echt leuk met Dimitri Van Den Bergh

Afgelopen zomer konden we eindelijk weer genieten van een heus darttoernooi: van 18 tot en met 26 juli werd in Blackpool (Engeland) The World Matchplay 2020 gehouden. Dit toernooi was uiteraard live via Unibet TV BE te volgen. De match werd gewonnen door het veelbelovend Belgische darttalent Dimitri Van Den Bergh (1994), alias de Dreammaker. In de finale wist hij Gary Anderson uit Schotland met 18-10 te verslaan. Van Den Bergh staat nu op de 12e plaats van de wereldranglijst bij de PDC.

Wie is Dimitri Van Den Bergh?

Dimitri Van Den Bergh heeft het darttalent misschien meegekregen van zijn vader Chris Van Den Bergh, een darter die vooral tijdens het eerste decennium van deze eeuw actief bezig was met de sport. Zo was Chris onder meer te zien bij het BDO World Masters toernooi van 2002. Hij heeft nu definitief het stokje (in dit geval de pijlen) overgedragen aan zijn zoon Dimitri. Zijn bijnaam ‘de Dreammaker’ heeft Dimitri te danken aan het feit dat hij er vroeger van droomde om ooit het wereldkampioenschap voor de jeugd te winnen. Zijn droom werd niet eenmaal, maar tweemaal gerealiseerd!

PDC World Youth Championship

Het wereldkampioenschap voor de jeugd is een darttoernooi voor jonge darttalenten in de leeftijdscategorie van 16 tot 23 jaar. Het evenement wordt elk jaar georganiseerd door de PDC. Het eerste toernooi vond plaats in 2011 en werd toen gewonnen door de Engelse darter Arron Monk, die in de finale de Nederlander Michael van Gerwen met 6-4 wist te verslaan. Zowel in 2017 als in 2018 was Dimitri Van Den Bergh de grote winnaar van het PDC World Youth Championship. In 2017 triomfeerde hij over zijn Engelse tegenstander Josh Payne. Payne werd in de finalewedstrijd met 6-3 verslagen. In 2018 wist Dimitri de finale te winnen van de Duitse darter Martin Schindler. Ook Schindler werd ingemaakt door de hedendaagse winnaar van de World Matchplay.